30.oktobrī notikusi Latvijas partneru darba sanāksme projektā Drukāt
Piektdiena, 30 oktobris 2015 20:15

Logo Norway grant

30.oktobrī notikusi Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) starptautiskā projekta „Veselības un sociālie indikatori bērnu ar invaliditāti dalībai fiziskās aktivitātēs” (nr. NFI/R/2014/070) Latvijas partneru - Latvijas Elektronikas un datorzinātņu institūta un Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas, darba sanāksme par pirmajiem projekta pētniecības gaitā iegūtajiem rezultātiem un tālāko projekta virzību nākamajos darba cēlienos. Projektu līdzfinansē  Norvēģijas finanšu instrumenta 2009.–2014.gada perioda programma „Pētniecība un stipendijas”.

IMG 9293

Projekta zinātniskā vadītāja, LSPA prof. Aija Kļaviņa sanāksmes dalībniekus informēja, ka, neraugoties uz projekta sākuma stadiju, jau panākts zināms progress un sasniegti pirmie rezultāti: „Latvijas partneru darba uzsākšana projektā norit pakāpeniski. LSPA pētnieku komanda strādā kopš jūnija, tāpēc var vērtēt šajos mēnešos paveikto.  Izveidoti veselības indikatoru novērtēšanas pirmie protokoli, kuri drīzumā tiks izmantoti apjomīgu projekta datu iegūšanai.” 

„LSPA pētnieku komanda projektam piesaistījusi arī 13 Akadēmijas studentus - topošos speciālistus veselības aprūpē, kuru pētnieciskajos darbos būs iekļauti projektā iegūties rezultāti. Jau tagad projekts sniedz vērtīgu pienesumu studiju procesam, jo studenti apgūst uz zinātniskiem pierādījumiem balstītas praktiskas zināšanas un pieredzi, kā arī mācās strādāt starpdisciplinārā komandā ar citu zinātnisko institūciju pētniekiem,” pastāstīja prof. A.Kļaviņa.

A.Kļaviņa ar sanāksmes dalībniekiem pārrunāja gatavošanos šā gada 13.novembrī gaidāmajam Latvijas Bērnu un jauniešu invalīdu sporta federācijas organizētajam sporta festivālam, kurā iecerēts novērtēt 200 dalībniekus.

Nākamā projekta pētnieku un iesaistīto studentu darba tikšanās notiks 27.novembrī, kad Rīgā ieradīsies partneri no Norvēģijas Sporta zinātnes augstskolas. 

LSPA un sadarbības partneru - Norvēģijas Sporta zinātnes augstskolas, Latvijas Elektronikas un datorzinātņu institūta un Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas, īstenotā projekta mērķis ir demonstrēt inovatīvu pieeju ar izglītības un veselības faktoriem saistītām fiziskām aktivitātēm bērniem ar dažādiem funkcionāliem traucējumiem iekļaujošā vidē. Projekta gaitā izstrādās un ieviesīs starpdisciplināru novērtēšanas modeli, pamatojoties uz Starptautiskās funkcionēšanas, nespējas un veselības klasifikāciju (PVO, 2001). Projekts veicinās sadarbību starp pētniekiem izglītības un veselības aprūpes jomās Latvijā un Norvēģijā.

 

Informāciju sagatavoja:

LSPA sabiedrisko attiecību un komunikācijas vadītāja

Ilze Āķe-Vīksne, 29445209

Šī e-pasta adrese ir aizsargāta pret mēstuļošanu (spam), Jūsu pārlūkam ir jābūt aktivizētam Javascript, lai to aplūkotu

sadarbībā ar projekta zinātnisko vadītāju,

prof. Aiju Kļaviņu

 

Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un nodrošinātu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai lspa.lv