Uz sākumu Jaunumi LSPA aktualitātes LICENCĒŠANAI IESNIEGTAS JAUNAS LSPA STUDIJU PROGRAMMAS, TAI SKAITĀ VALSTS AIZSARDZĪBAS MĀCĪBAS SKOLOTĀJA SAGATAVOŠANAI
LICENCĒŠANAI IESNIEGTAS JAUNAS LSPA STUDIJU PROGRAMMAS, TAI SKAITĀ VALSTS AIZSARDZĪBAS MĀCĪBAS SKOLOTĀJA SAGATAVOŠANAI Drukāt
Otrdiena, 28 jūlijs 2020 10:57

VAM skolotajs IG 2020Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija (LSPA) sagatavojusi un licencēšanai iesniegusi divas jaunas sporta zinātnes un pedagoģijas studiju programmas, tai skaitā bakalaura programmu valsts aizsardzības mācības (VAM) skolotāju sagatavošanai. Šobrīd jaunās studiju programmas vērtē Augstākās izglītības kvalitātes aģentūra. LSPA studētgribētājus jaunajās programmās iecerējusi uzņemt 2020./2021. studiju gadā, līdz ar licenču saņemšanu.

Akadēmijas studiju prorektore, profesore Andra Fernāte īpaši uzsver, ka: “Pirmā kursa studenti, kuri bakalaura programmā “Sporta zinātne” apgūs kvalifikāciju “Sporta skolotājs”, būs tiesīgi nomainīt studiju programmu un pāriet uz bakalaura programmu “Veselība, fiziskā aktivitāte un drošība”, lai vienlaicīgi apgūtu sporta skolotāja un valsts aizsardzības mācības skolotāja profesijai nepieciešamās zināšanas.”

PDF buklets VAM studiju programmai

Kvalifikācija “Valsts aizsardzības mācības skolotājs” piedāvās studijas gan pedagoģijā, gan militārajā jomā. Līdz ar to absolventi varēs strādāt par valsts aizsardzības mācības skolotājiem un sporta skolotājiem, kā arī būs tiesīgi darboties ar pirmsskolas vecuma bērniem bērnudārzos un interešu izglītības jomā.

Topošie  valsts aizsardzības mācības skolotāji studēs militārās pamatprasmes, ieroču mācību un lauka kaujas iemaņas. Tāpat notiks  valsts aizsardzības mācības metodikas apguve darbam vispārējās vidējās izglītības programmā.  Daļa nodarbību notiks Nacionālo bruņoto spēku mācību vietās un militārajos mācību poligonos.

Jau ziņots, ka, sākot ar 2024. gadu, visiem Latvijas vidusskolēniem būs jāapgūst jauns obligātais vispārizglītojošais mācību priekšmets “Valsts aizsardzības mācība”, kas paredz jauniešu valstiskās un pilsoniskās apziņas stiprināšanu, patriotisko audzināšanu, saliedētības attīstīšanu, kā arī valsts aizsardzības prasmju apgūšanu.

Patlaban licencēšana turpinās arī LSPA 1. līmeņa augstākās izglītības studiju programma “Sporta un izglītības speciālists”, lai īstenotu ar skolotāja izglītību saistītās kvalifikācijas.

2020. gada jūlijā LSPA no Izglītības un zinātnes ministrijas Pedagogu izglītības jaunveides konsultatīvās padomes saņēmusi pozitīvu vērtējumu par jauno studiju programmu saturu un tā atbilstību Latvijā īstenotajām pārmaiņām izglītības sistēmā.

Ja topošie studenti vēlas uzzināt vairāk par studiju iespējām LSPA, jautājumi sūtāmi Studentu uzņemšanas komisijas atbildīgajai sekretārei Austrai Kurkinaitei –   Šī e-pasta adrese ir aizsargāta pret mēstuļošanu (spam), Jūsu pārlūkam ir jābūt aktivizētam Javascript, lai to aplūkotu . Plašāka informācija par 2020. gada jauno studentu uzņemšanas nosacījumiem Akadēmijā skatāma https://www.uznemsana.lspa.lv/.

LSPA īsteno Eiropas Sociālā fonda projektu „LSPA pedagogu izglītības studiju programmu fragmentācijas samazināšana un resursu koplietošanas stiprināšana” (Nr.8.2.1.0/18/I/006) , kurā eksperti izstrādā divas jaunas LSPA studiju programmas: profesionālā bakalaura studiju programma “Veselība, fiziskā aktivitāte un drošība”, kā arī 1. līmeņa profesionālā augstākās izglītības studiju programma “Sporta un izglītības darba speciālists”. Abas programmas LSPA licencēs, aprobēs un akreditēs līdz 2022. gada beigām.

Eiropas Socialais fonds LSPA jaunais logo

Informāciju apkopoja:
LSPA sabiedrisko attiecību un komunikācijas vadītāja
Ilze Āķe-Vīksne, 29445209, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta pret mēstuļošanu (spam), Jūsu pārlūkam ir jābūt aktivizētam Javascript, lai to aplūkotu
sadarbībā ar LSPA studiju prorektori, profesori Andru Fernāti,  Šī e-pasta adrese ir aizsargāta pret mēstuļošanu (spam), Jūsu pārlūkam ir jābūt aktivizētam Javascript, lai to aplūkotu

 
LSPA

LSPA notikumu kalendārs

LSPA iekštīkla autorizēšanās

Šeit Jūs uzzināsiet saistošu papildinformāciju par studiju procesu norisi. Problēmu gadījumā sazinieties: ithelpdesk@lspa.lv



Sadarbības partneri

Reklāmkarogs
Reklāmkarogs
Reklāmkarogs

Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un nodrošinātu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai lspa.lv